Pentru toti cei care intreaba ”de ce faceți asta, si ce inseamnă Bucurie de Crăciun?”

SAMSUNG CSC

Dragi prieteni, vom folosi aceasta postare pentru a explica mai pe indelete in ce consta campania ”Bucurie de Craciun”. Speram din toata inima ca aceste informatii sa ii ajute pe cei dornici sa dea informatia mai departe. In primul rand, pentru cei care inca se mai intreaba ”de ce?”, raspunsul este simplu, dar nu simplist:

pentru ca ne pasa, pentru ca iubim oamenii, pentru ca credem in potentialul lor de schimbare, pentru ca nimeni nu ar trebui sa fie trist in ziua de Craciun, pentru ca vrem, printr-un gest mic sa facem lumea asta un pic mai frumoasa!”

Pe scurt, ceea ce dorim sa ajungem la aproximativ 200 de copii saraci (fara locuinta sau provenind din gheto-uri) si la familiile lor, pentru a le face sarbatorile mai frumoase. Cei mici vor primi cadouri, adultii hainute si alte lucruri necesare supravietuirii; vom si gati pentru seara de Craciun si vom merge, cu echipele de voluntari, sa ii colindam. Anul trecut am facut in jur de 1000 de sarmale. Anul asta, cel mai probabil, numarul lor va creste.

Aici, pe blog, veti gasi si poze de anul trecut (daca dati click AICI si AICI, cand am reusit sa ajungem la nu mai putin de 150 de copii – evident, cu ajutorul multor (ini)mosi cu gura mare si cu sufletul la fel.

Cum functioneaza campania „Bucurie de Craciun”? Vrem sa gasim 200 de persoane care sa „adopte” macar un puiut, pentru o seara, in sensul ca vor pregati un cadou pentru el, cu toata dragostea de care sunt capabili, ca pentru propriul lor copil. Puteti sa ne scrieti aici, pe mail (mike4hope@gmail.com) sau sa ne abordati la telefon 0727-371-166.

Ii rugam pe „mosi” sa aduca lucrusoare noi, nu neaparat scumpe. Ne place sa credem ca nu oferim doar cadouri, ci si multa dragoste, respect si demnitate pentru fiecare copil pe care vrem sa il imbratisam de sarbatori si sa ii transmitem mesajul sperantei – anume ca nu este uitat de societate, ca el conteaza ca si persoana.

Nu vrem ca acesta sa fie doar un eveniment izolat, ci speram ca pe viitor sa includem oamenii astia intr-un proiect care sa ii ajute, sa le ofere un nou inceput. Un centru de zi, unde vor fi selectati si evaluati dpv social, un centru rezidential, etapa a doua a interventiei (probabil un centru de containere convertite in locuinte, sala de consiliere, capela, dusuri, punct de prim ajutor, sali de curs etc) si, mai ales, un loc de munca (o ferma sau ceva de genul, unde oamenii sa isi castige in mod decent painea inca din prima zi din care intra in proiect) si un program care sa monitorizeze evolutia lor dupa plecarea din centrul nostru. Initiativa noastra a facut primul pas, mai multe informatii AICI.

Da, e un vis mare, dar suntem realisti si intelegem ca orice lucru bun se face in timp, constructia oricarui castel incepe cu prima caramida. Mai multe caramizi inseamna un castel tot mai aproape de fi terminat! Vino si tu sa pui o caramida!

TE BAGI?

Mai multe informatii despre cum te poti implica, AICI.

Reclame

3 gânduri despre „Pentru toti cei care intreaba ”de ce faceți asta, si ce inseamnă Bucurie de Crăciun?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s